Евертън победи с 2:0 годстуавщия Уест Хем в мач 37-ия кръг във Висшата лига и макар че загуби битката за Лига Европа, финишира над Ливърпул за трета поредна година – нещо, което е прецедент в историята на Висшата лига.

ВИДЕО: Евертън изпроводи Мойс с бой над чуковете, Нюкасъл пое към спасението

източник: Снимки: Reuters

Срещата на „Гудисън Парк“ бе повече от емоционална за местните фенове, които аплодираха своя мениджър Дейвид Мойс преди и след двубоя. Това бе последният домакински мач за шотландецът, който от другия сезон застава начело на Манчестър Юнайтед.

Колкото и затрогващ да бе моментът, „карамелите“ не показаха никаква милост и още в 6-ата минута Кевин Миралас взриви трибуните с гол за 1:0.

Отново белгиецът подпечата успеха за домакините след час игра, когато получи добър пас от Дарън Гибсън и вкара 5-ия си гол за сезона.

Чистата победа бетонира Евертън на 6-ото място с 63 точки, докато кръг преди края градският съперник Ливърпул има в актива си с 5 по-малко. Уест Хем пък е 10-и с 43.

ВИДЕО: Евертън изпроводи Мойс с бой над чуковете, Нюкасъл пое към спасението

източник: Снимки: Reuters

В друг двубой от кръга Нюкасъл извоюва изключително важен успех с 2:1 при гостуването си Куинс Парк Рейнджърс. Лоик Реми откри от дузпа за вече изпадналия тим на лондончани, но с попадения на Бен Арфа – също от наказателен удар – и Йоан Гуфран „свраките“ направиха сериозна крачка към оцеляването си в елита.

Нюкасъл вече има 41 точки на 13-ата позиция, като цели 6 ги делят от първия под чертата Уигън. Ако носителят на ФА Къп не победи Арсенал във вторник, това ще подпечата и математическо оставането на "свраките" във Висшата лига.

Още резултати от Висшата лига:

Норич – Уест Бромич 4:0

Съндърланд – Саутхемптън 1:1

Фулъм – Ливърпул 1:3

по-рано днес: Стоук Сити – Тотнъм 1:2