Отборът на Евертън победи с 2:1 Суонси в мач от 17-я кръг на английската Висша лига. Двубоят се игра под дъжда на „Либърти стейдиъм“.

През първото полувреме двата състава не успяха да си отбележат гол и оставиха развръзката за втората част на срещата.

В 65-та минута Рос Баркли стреля, но вратарят на Суонси с чудесен рефлекс изби топката, тя се удари в гредата и излезе в корнер. Наложеният моментен натиск от гостите обаче даде резултат секунди по-късно. Шеймъс Колман с изключително силен изстрел от границата на наказателното поле стреля за 1:0.

Само четири минути по-късно обаче падна и изравнителното попадение. След удар към вратата на Евертън от Дуайт Тиендали, който почти сигурно излизаше в аут, топката се удари в крака на Брайън Овиедо и влезе в мрежата на неговия тим за 1:1.

Евертън записа шестата си поредна победа като гост на Суонси, след като Рос Баркли успя да изведе отново отбора напред. В 84-та минута полузащитникът изпълни отлично пряк свободен удар за 2:1.

В самия край на мача вратарят на Евертън Тим Хауърд успя да запази трите точки в актива на своя отбор, след като не допусна на два пъти да бъде пробит.

С победата „карамелите“ се изкачиха в Топ4 на Висшата лига с 34 точки в актива си. Тимът е пред петия Челси, който има 33, но е и с мач по-малко. Отборът на Жозе Моуриньо излиза в понеделник срещу Арсенал. Суонси е на 11-а позиция с 20 пункта в актива си.