Капитанът на националния отбор на Англия Джон Тери заяви пред журналистите в София преди евроквалификацията с България, че Димитър Бербатов в добър футболист, но тъй като срещу него се играе трудно, за „трите лъва” е добре, че той не е в състава на „трикольорите”.

„Бербатов е много добър футболист и за нас е добре, че той няма да играе в този мач. Срещу Бербатов се играе много трудно”, сподели Джон Тери, който също така бе запитан и за другите двама футболисти, които се състезават на Острова – Мартин Петров и Стилиян Петров: „Те са много добри футболисти и двамата, запознати сме с тяхната игра. България като цяло има добра защита и се представя добре в нападение.”

Звездата на Челси си спомни и мача на лондончани срещу Левски на Националния стадион „Васил Левски”:Стадионът е много голям и си спомням невероятната атмосфера на него, но сме играли и на други големи стадиони и не се притеснявам от този факт.”

„Това, което ме интересува е победата и доброто представяне. Важното е да спечелим трите точки. Ясно, е че нуждаем от победа, има напрежение от това, защото знаем, че ще бъде труден тест, защото все пак трябва да запазим мястото начело на групата. Чувстваме се уверени в силите си.”

„Гледаме позитивно на нещата. Това, от което най-много се притесняваме, е да не загубим мача, нашата цел е лидерството на групата. Предстоят ни два тежки мача, сега с България, а след това и с Уелс. Имаме изградена тактика, но все пак по време на мача ще видим как ще потръгне”, добави Тери.

„Тримата от Манчестър Юнайтед ще допринесат за повишаване на класата. Даниел Стъридж и Джошуа Макекран също имат място в националния, но им трябва още опит”, каза още Джон Тери.