Звездата на Ливърпул Луис Суарес направи повече от успешно завръщане във Висшата лига след наказанието от 10 мача, което трябваше да изтърпи. Уругваецът се разписа на два пъти при успеха с 3:1 над Съндърланд в 6-ия кръг и за пореден път доказа, че без него мърсисайдци са съвсем различен отбор.

ВИДЕО ОТ МАЧА - ТУК!

Мениджърът на „червените“ Брендън Роджърс отново бе принуден да прави рокади в титулярната се единадесеторка. Мартин Шкъртел и Мамаду Сако отново застанаха в центъра на отбраната, а не напълно възстановеният Даниел Агер остана резерва. Коло Туре отново игра като десен бек, докато в предни позиции Даниел Стъридж и Суарес постоянно сменяха позициите си.

Началото на двубоя обаче определено бе за домакините, които си бяха поставили за цел да отлепят от последното място във Висшата лига. В 24-ата минута Себастиан Ларсон бе близо да се разпише с марково изпълнение на пряк свободен удар, но шутът му от около 23-24 метра срещна дясната сглобка зад бившия му съотборник Симон Миньоле.

Това впоследствие се оказа доста важен епизод от мача, тъй като четири минути по-късно Ливърпул поведе. Стивън Джерард центрира от корнер и намери непокрития във вратарското поле Даниел Стъридж. Острието опита да играе с глава, но топката се удари в лакътя му и влезе във вратата през краката на бранител. Съдиите обаче признаха попадението, към което „черните котки“ не изявиха претенции.

Не след дълго мърсисайдци организираха страхотна контраатака, при която Стъридж получи дълъг пас по десния фланг. Английският национал се вряза в наказателното поле и поднесе топката на празна врата за Суарес, който пък посвети попадението на новородения си син.

Вторият гол доведе до отпускане в редиците на гостите и Съндърланд не трябваше да натиска много настоятелно след паузата, за да намали изоставането си. Симон Миньоле се намеси много лошо при един далечен удар, който мина през краката на Шкъртел, а Емануеле Джакерини с хубаво изпълнение до лявата греда отбеляза за 1:2.

Ливърпул обаче веднага вдигна оборотите и започна да реди атака след атака към вратата на Киърън Уестууд. Гостите трябваше да чакат чак до 88-ата минута за гола на успокоението, чийто архитект отново бе Стъридж. Нападателят се справи с двама противници в наказателното поле и центрира полувисоко към далечната греда, където Суарес с мощно воле прати кълбото в близкия долен ъгъл.

Така Ливърпул събра 13 точки в актива си и се изкачи на второ място във временното класиране. „Червените“ изостават с 2 точки от лидера Арсенал.

В друг мач от днешния ден Норич Сити постигна победа като гост на Стоук Сити с 1:0.