Новото страховито нападателно дуо на Нюкасъл Демба Ба и Папис Демба Сисе донесе победата на „свраките“ с 2:1 срещу Астън Вила в мач от 24-тия кръг на Премиършип.

За гостите от Бирмингам цял мач изигра капитанът Стилиян Петров, който бе сред най-добрите за своя отбор, но не успя да помогне за нещо повече от почетна загуба.

Папис Демба Сисе ознаменува дебюта си за Нюкасъл с победен гол, а сънародникът му Демба Ба заби първото попадение във вратата на Шей Гивън.

Голмайсторът на Нюкасъл Ба започна като титуляр за първи път, след като се завърна от турнира за Купата на Африка. Неговият сънародник Папис Сисе, който също взе участие в надпреварата, започна първия си мач за новия си отбор на резервната скамейка.

Той обаче не трябваше да чака дълго, след като още в 14-а минута влезе на терена на мястото на контузилия се Леон Бест. Двамата мощни сенегалци веднага заиграха добре в нападение и това доведе до първия гол в мача. След половин час игра центриране на Сантон бе избито слабо от Дън и топката попадна в Ба, който почти легнал успя да вкара под плонжа на Тейлър за 1:0.

Астън Вила изравни в последните секунди на първото полувреме, когато Роби Кийн засече отблизо центриране на Чарлс Н'Зогбия и с четвъртия си гол за Вила вкара за 1:1.

Успехът за Нюкасъл донесе Папис Демба Сисе с уникално изпълнение в 72-а минута. Бившият играч на Фрайбург пое топката на гърди след центриране на Хонас, обърна се и със зверски шут в горния десен ъгъл на вратата не остави никакви шансове на Тейлър, с което оформи крайното 2:1.

В класирането Нюкасъл е на пето място с 42 точки, а Астън Вила е 13-и с 28.