Новият вратар на Манчестър Юнайтед Давид Де Хеа описа трансфера си в английския шампион като „важна крачка” в неговата кариера. Испанският национал се сбогува с Атлетико Мадрид, след като днес финализира трансфера си при „червените дяволи”.

„Чувствам се изключително горд и нямам търпение да започна да играя тук. Когато отбор от този калибър те привлече, няма как да не си изключително щастлив. Виждам техния интерес като допълнителна мотивация да работя още по-здраво. Привилегия е да бъда част от Манчестър Юнайтед и нямам търпение да покажа на какво съм способен", допълни Де Хеа, който преди няколко дни спечели Европейското първенство за младежи с тима на Испания”, започна Де Хеа пред клубната телевизия на Юнайтед.

„За мен Едвин ван дер Саар беше най-добрият вратар в света докато пазеше за Манчестър Юнайтед. Надявам се, че ще успея да му подражавам. И да прекарам много години тук. Дано изравня или дори да подобря неговото представяне и принос за този клуб”, каза още той.

„Знам, че съм млад. Но идвам тук след два пълни сезона в Ла Лига. Така че мисля, че разполагам с достатъчно опит, с който да допринеса на голям клуб като Юнайтед. Планирам да работя изключително здраво и да покажа най-доброто от себе си”, добави бившият вратар на Атлетико.

„Мисля, че има различия между футбола в Испания и Англия. Във Висшата лига играта разчита повече на физическата част. Има доста високи топки. Надявам се обаче ще успея бързо да се адаптирам. А с моя стил се надявам, че ще допринеса за успеха на отбора”, допълни Де Хеа.

„Знам, че Юнайтед спечели 19-та рекордна титла. Всеки иска да спечели Висшата лига. Аз не правя разлика в това отношение. Искам обаче да спечеля и Шампионската лига. Това е реалистична цел и ще я постигнем”, сподели новият вратар на Манчестър Юнайтед.

„Мениджърът ми каза да се насладя на почивката, която получавам сега. Аз обаче повече се вълнувам от това да започна да тренирам и да се срещна с бъдещите ми съотборници. Искам колкото се може по-бързо да науча повече за тях и да започна с тренировките”, завърши Дави Де Хеа.

ВИДЕО с първото интервю на Де Хеа като футболист на Манчестър Юнайтед можете да видите - ТУК!