Легендите на Ливърпул Кени Далглиш, Стивън Джерард и Джейми Карагър са едни от звездите на “червените”, които ще участват във филма “Уил” (Will), който се очаква по кината през лятото. Филмът акцентира върху победа на английския гранд над Милан във финала на Шампионската лига през 2005 година.

Историята разказва за любовта на 11-годишния Уил Бренан към футбола, която му дава сили да се справи с проблемите си в училище. Внезапно се появява неговият винаги отсъстващ баща, който изненадва с два билета за най-важния мач за годината, а именно финалът в Истанбул. Два дни преди да започнат мечтаното си пътуване обаче, бащата на момчето умира неочаквано. Уил решава да избяга и да осъществи пътуването в името на своя татко.

По пътя си невръстният хлапак среща Алек - бивш футболист от Югославия, който напуска страната си заради войната. Алек остава вдъхновен от геройството на Уил и решава да му помогне да осъществи мечтата си.

В главните роли играят Боб Хоскинс, Деймиън Люис и Пери Егълтън в ролята на Уил, a филмът е сниман в Ливърпул, Париж, Кент и Истанбул.

Вижте трейлъра на филма: