Хавиер Ернандес избухна с поредните си голове за Манчестър Юнайтед, който помля Норич Сити с 4:0 в 1/8-финала си за Купата на Лигата. „Канарчетата“ не оказаха никаква съпротива на домакините, които могат да съжаляват, че не победиха с по-сериозен резултат.

Дейвид Мойс реши да даде шанс на голяма част от резервните си състезатели, като единствено в центъра на отбраната личаха имената на опитните Неманя Видич и Рио Фърдинанд. Аднан Янузай и пренебрегвания Уилфрид Заха без проблеми разпиляваха отбраната на Норич, но Чичарито беше човекът, който поведе „червените дяволи“ към победата.

ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА ТУК!

Шампионите на Англия натиснаха много жестоко още от първите минути, като в 14-ата мексиканецът имаш претенции, че е бил спънат в наказателното поле, но дузпа не последва. Поле пък защитник на Норич изчисти от самата голлиния прехвърлящ удар на Фил Джоунс с глава, който иначе влиташе във вратата.

Защитата на гостите се огъна фатално в 21-ата минута, когато Лирой Фер извърши абсолютно ненужен фаул срещу Аднан Янузай до аутлинията в наказателното поле. Чичарито застана зад топката и прати вратаря в грешната посока, докато самият той шутира до дясната греда.

Малко след почивката Ернандес удвои преднината на Юнайтед след не особено успешна намеса на Майк Бън. Южноамериканският нападател бе изпуснат от защитата и от 7-8 метра стреля с глава под гредата, а Бън изби топката нависоко, но тя остана в игра. Докато стражът се изправи след плонжа Чичарито поправи грешката си и заби за 2:0.

Положението на „канарчетата“ се влошаваше с всяка минута  - в 64-ата Робърт Снодграс пострада тежко след въздушен дуел с Фил Джоунс и бе изнесен на носилка с вероятно сътресение на мозъка.

Джоунс обаче се отличи и в градивен план, като три минути преди края със страхотно воле от точката на дузпата препарира Бън за 3:0.

Крайният резултат оформи Рафаел в продължението. Бразилецът надбяга пазача си при един дълъг пас зад гърба на отбраната и останал очи в очи с вратаря, технично пусна топката под плонжа му и до дясната греда.