Ливърпул защити четвъртото си място във временното класиране на Висшата лига след нов знаменит мач на Луис Суарес срещу Норич Сити. „Канарчетата“ без съмнение се очертават като любимия опонент на уругвайския нападател, който тази вечер заби 4 попадения в мрежата им при победата с 5:1 в междинния 14-и кръг на Висшата лига. Така в 4 двубоя срещу водения от Крис Хютън тим Суарес вече има 11 гола на сметката си.

Преди обаче да започне голеадата на Суарес Уесли Хулахан имаше чудесен шанс да изведе гостите напред на „Анфийлд“. Сантиметри обаче разделиха халфа от попадение, а положението подейства като сигнална лампичка за домакините.

Хендерсън и Суарес пропуснаха нелоши възможности ред вратата на Джон Руди, преди да дойде 15-ата минута. Тогава уругваецът стигна до една спорна топка в половината на Норич, остави я да тупне пред него и с изключителен удар от въздуха от 35 метра опъна горния ляв ъгъл на Руди.

Второто попадение на нападателя не закъсня и падна в 29-ата минута. Филипе Коутиньо центрира от ъглов удар вдясно от противниковата врата, а Суарес се промуши между бранителите и с глава на първа греда разстреля вратаря.

Ел Пистолеро оформи своя хеттрик в 35-ата минута, когато отново блесна с индивидуален рейд. Южноамериканецът първо финтира съперник, като копна топката над него, след което се възползва от колебливата игра на противниковата защита и с рязък удар в долния десен ъгъл направи преднината на Ливърпул класическа.

С това попадение Суарес влезе в историята на Ливърпул като първият футболист, който бележи три хеттрика срещу един и същ отбор във Висшата лига.

Второто полувреме продължи да следва същия сценарий, макар че Джон Руди направи всичко по силите си и спаси своя отбор по-сериозен разгром. Четвърт час преди края обаче пак му се наложи да вади топката от мрежата си, след като този път Суарес го отчая с невероятно изпълнение на пряк свободен удар от около 23 метра.

Брадли Джонсън отрами Норич с почетен гол в 83-ата минута, след като засече центриране на Нейтън Редмънд от левия фланг.

Минутка преди края Рахийм Стърлинг оформи крайния резултат с първия си гол за сезона, след като Суарес проби отляво и поднесе топката на младока.

Така с 27 точки Ливърпул остава четвърти във временното подреждане, където третият Манчестър Сити води с една точка, а петият Евертън също е с 27. Лидер е Арсенал с 34.

Норич от своя страна е 16-и с 14 точки, на 4 пред първия под чертата тим на Фулъм.