Челси спечели по много драматичен начин трите точки при домакинството си на Тотнъм. „Сините” надделяха с 2:1 на „Стамфорд бридж” и по този начин увеличиха напрежението върху лидера Манчестър Юнайтед преди утрешното гостуване на „червените дяволи” на Арсенал.

Домакините започнаха много силно мача и можеха да поведат, но в 13-та минута след удара на Дрогба топката срещна напречната греда.

Гостите поведоха в 19-та минута след великолепен гол на Сандро, който получи пас от Ван дер Ваарт и с далечен удар разстреля Петър Чех за 0:1.

Челси успя да изравни в 45-та минута, когато след далечен удар на Франк Лампард, Гомес не се намеси добре и топката мина между краката му и се насочи към вратата му, но кълбото не мина с пълния си обем гол линията, въпреки това съдията Андре Маринър посочи центъра.

През второто полувреме футболистите на Челси търсеха победен гол, но играчите на Тотнъм се отбраняваха добре.

В 56-та минута Малуда изпусна идеална възможност да изведе „сините” напред в резултата. Седем минути по-късно Дрогба отправи силен удар по посока на вратата на Гомес, но бразилецът показа рефлекс и спаси.

Все пак Челси стигна до победен гол в 89-та минута, когато Дрогба подаде към Калу, който бе в положение на засада, която не бе маркирана и отблизо прати топката във вратата на Гомес за 2:1.

След тази победа Челси се намира на второ място със 70 точки и е на три от лидера Манчестър Юнайтед. Тотнъм остана на пета позиция с 55 точки.


szólj hozzá: C2-1T