Челси сложи край на серията си от шест поредни мача без победа, след като се наложи с 1:0 над Болтън в мача от 20-ия кръг във Висшата лига. Българското крило Мартин Петров се появи в игра на „Стамфорд Бридж” към края на срещата, но не успя да помогне на своите.

След успеха, „сините” от Лондон се върнаха на четвърто място във временното класиране с актив от 34 точки. Болтън пък остана 6-ти с 29.

Гостите започнаха по-уверено двубоя и през първата част бяха по-активният тим на терена. Матю Дейвис изпусна най-чистото положение през първата част, след като ударът му мина покрай гредата.

През втората част, „сините” излязоха променени, като това най-вече се дължеше на силната игра на Франк Лампард и Микаел Есиен.

В 49-та минута именно Лампард подаде отлично към Дрогба, но ударът на нападателя от Кот Д’Ивоар срещна гредата.

Единственото попадение падна в в 61-та минута. Микаел Есиен се пребори отлично в центъра на терена, след което пусна към Дрогба, нападателят стигна до наказателното поле на гостите, подаде по земята към Флоран Малуда, който от близо не сбърка за 1:0. Останаха съмнения за тънка засада при паса на Есиен към Дрогба, но такава не бе маркирана.

Мартин Петров се появи в игра в 78-та минута, когато замени Матю Тейлър. До края на двубоя гостите опитаха натиск, който обаче не даде резултат и Челси взе трите точки.


cee 0-1

Goaa | Myspace Video