Европейският шампион за 2012 година Челси се класира за финала на Световното клубно първенство в Япония след лесна победа с 3:1 над мексиканския Монтерей в полуфиналите.

В битката за трофея сините от Лондон ще се изправят срещу бразилския Коринтианс, който в сряда би с 1:0 африканския първенец Ал Ахли Кайро.

Англичаните поведоха в резултата в Йокохама още в 17-ата минута, когато Оскар чудесно намери с пета Ашли Коул в наказателното поле, той подаде към Хуан Мата в центъра и от 12-13 метра испанският национал разстреля вратаря Ороско.

Челси продължи спокойно до края на първото полувреме и само 15 секунди след почивката удвои преднината си, след като Еден Азар проби отляво и подаде в пеналта на Фернандо Торес, който шутира, ударът му рикошира в крака на мексикански бранител и влетя в мрежата за 2:0.

Голът от центъра повлия негативно на играчите на Монтерей и малко след това отбраната им се пропука за трети път. В 48-ата минута Хуан Мата получи топката на границата на вратарското поле и центрира прострелно успоредно на голлинията и за Дарвин Чавес не остана друго, освен да си вкара автогол за 0:3 в полза на европейците.

В допълнителното време на срещата шампионът на КОНКАКАФ вкара почетното си попадение чрез централния си нападател Алдо де Нигрис.

Финалът Коринтианс - Челси е в неделя от 12:30 часа българско време, докато мачът за третото място между Ал Ахли и Монтерей е три часа преди това - от 9:30.

 
Monterrey 1-3 Chelsea (FIFA Club World Cup) by goalsarena2012