Челси записа трета поредна победа в група Е на Шампионската лига и по този начин направи голяма крачка към класирането си за следващата фаза на турнира. Челси записа втора поредна победа над Шалке, като този път спечели с 3:0 на „Стамфорд Бридж”. Лондончани започнаха участието си в тазгодишната надпревара с домакинско поражение от Базел, но след това спечелиха срещу Стяуа в Букурещ и срещу Шалке в Гелзенкирхен.

ВИДЕО ОТ ПОБЕДАТА НА ЧЕЛСИ ТУК!

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо отново остави на резервната скамейка Хуан Мата. Еден Азар не взе участие в срещата.

Шалке започна мача доста прибрано и действаше на контраатаки. В 5-та минута Учида комбинира с Юлиан Дракслер, който стреля опасно, но изпрати топката над напречната греда на вратата на Петър Чех. Минута по-късно Дракслер центрира в наказателното поле на Челси, където Салай изпревари Джон Тери и стреля, но неточно в аут.

Първата опасност пред вратата на Шалке бе в 20-та минута, когато Андре Шурле стреля от фаул, като насочи топката в горния ляв ъгъл на вратата на гостите, но Хилдебранд се намеси решаващо и спаси. Две минути по-късни Вилиан подаде към Шурле, който стреля от движение, но неточно над напречната греда на вратата на Шалке.

Челси поведе в 31-та минута, когато Хилдебранд сбърка фатално. Вратарят на Шалке се забави с изпращането на една топка в предни позиции, което позволи на Самуел Ето’о да постави крака си на пътя на кълбото, което след това се озова в мрежата на Хилдебранд.

Самуел Ето’о имаше нова възможност да вкара в 39-та минута, когато стреля отдалеч, но слабо и Хилдебранд спаси.

Шалке можеше да изравни резултата в 52-та минута, когато Дракслер отново бе близо до това да се разпише, но Петър Чех спаси.

Челси удвои преднината си в 54-та минута, когато Вилиан асистира за второто попадение на Самуел Ето’о в мача.

Четири минути по-късно Андре Шурле се опита да вкара трети гол, но ударът му бе спасен от Хилдебранд.

Челси реализира трети гол в 83-та минута, когато Вилиан подаде към Лампард, а той намери Демба Ба в наказателното поле на Шалке, където нападателят се възползва от добрата ситуация и прати топката за трети път в мрежата на Хилдебранд.

Така Челси записа трета поредна победа и вече има 9 точки, докато Шалке е с две поредни загуби и 6 точки.

В другия мач от групата Базел с Иван Иванов в състава си измъкна точка при домакинството си на Стяуа Букурещ. Двата отбора завършиха 1:1, а по този начин швейцарският шампион намали шансовете си да продължи напред в надпреварата.

ВИДЕО ОТ БАЗЕЛ - СТЯУА ТУК!

Българският национал Иван Иванов игра 90 минути за Базел и получи жълт картон в 42-та минута.

Стяуа Букурещ поведе изненадващо в резултата в 17-та минута с гол на Пиовакари.

Домакините бяха на път да загубят, но благодарение на попадението на Сио в първата минута на добавеното време на мача стигнаха до равенството.

На 26-и ноември Базел приема Челси, докато Шалке 04 гостува на Стяуа Букурещ.

Класиране в група Е:

1. Челси 9 точки

2. Шалке 6

3. Базел 5

4. Стяуа 2