В последен мач от 29-ия кръг на Висшата английска лига Челси се наложи с 3:1 като гост на Блекпул и вече се намира само на две точки от третия във временното подреждане Манчестър Сити. Лондончани са и с мач по-малко.

Мениджърът на Челси Карло Анчелоти заложи в предни позиции на новата си покупка Фернандо Торес, на който този път партнираше Дидие Дрогба. Въпреки това обаче голмайсторите за гостите бяха други.

Първо Джон Тери се разписа с глава след изпълнение на корнер в 20-ата минута. Противно на логиката след попадението домакините взеха инициативата и имаха две отлични възможности, като при едната страничният стълб запази вратата на Чех суха.

През втората част паднаха останалите голове в срещата. Франк Лампард успя да се разпише от дузпа в 62-ата минута, а само четири по-късно отново той направи резултата класически.

Почетното попадение за „мандарините” дойде в 86-ата минута и бе дело на Пънчън. Последва заключителен домакински натиск, който обаче доведе само до няколко разбърквания пред Петър Чех, който записа своя мач номер 300 с фланелката на лондончани.

Като резерва за Блекпул остана бившият нападател на българския ЦСКА Елиот Гранден.


szólj hozzá: Bla1-3Ce