Челси постигна драматична победа с 4:2 у дома над Рединг в изтеглен мач от третия кръг на Висшата лига. Еврошампионите показаха характер и стигнаха до трите точки, въпреки че падаха с 1:2 на Стамфорд Бридж до 69-ата минута.

Лондончаните поведоха с гол от дузпа на Франк Лампард в 18-ата минута, който както и при успеха срещу Уигън в неделя се разписа от бялата точка след нарушение срещу Еден Азар в наказателното поле на съперника.

Новаците от Рединг изобщо не се притесниха от попадението и изравниха още в 25-ата минута, когато Гарат МакКлиъри центрира отдясно и Павел Погребняк вкара с глава за 1:1.

Гостите направиха пълен обрат в 29-ата минута, след като Дани Гутри стреля директно от пряк свободен удар от 20-ина метра, вратарят на сините Петър Чех не успя да прецени траекторията на топката, тя го удари и влетя в мрежата му за 1:2.

Челси успя да изравни за 2:2 чак в 69-ата минута след топовен шут на централния защитник Гари Кейхил от над 30 метра.

В 81-ата момчетата на Роберто Ди Матео дръпнаха с 3:2 след многоходова акция, минала през Хуан Мата, Франк Лампард, Фернандо Торес, отново Мата и Ашли Коул, който намери Торес на отлична позиция и испанецът от три метра не сгреши.

Крайното 4:2 фиксира Бранислав Иванович в 95-ата минута на празна врата, тъй като вратарят на Рединг Адам Федеричи бе тръгнал в атака, опитвайки да помогне на Кралските поданици да стигнат до изравнителен гол.

Асистенцията и при четвъртия гол бе дело на новото попадение Еден Азар, който спокойно може да бъде избран за играч на мача, след като изработи дузпа и направи две голови подавания, давайки заявка за главна роля в тима на Челси през този сезон.

Този успех изкачи сините на първото място във Висшата лига с 6 точки от 2 мача, като трябва да се отбележи, че всички други тимове (освен Рединг) имат мач по-малко.