Челси взе лондонското дерби срещу Арсенал с 2:0 в двубоя от 7-ия кръг във Висшата лига. „Сините” показаха стабилна игра и не оставиха шанс на „топчиите” да стигнат до нещо повече от загуба на „Стамфорд Бридж” пред около 42000 зрители.

Точни за домакините бяха Дидие Дрогба и Алекс съответно в 39-та и 85-та минути.

Карло Анчелоти пусна същия състав, който излезе и при загубата от Манчестър Сити миналата седмица. Франк Лампард не бе на разположение на италианеца, заради травма в слабините. Саломон Калу и Йоси Бенаюн също не взеха участие в двубоя заради контузии.

„Топчиите” пък бяха без капитана си Секс Фабрегас, който страда от разтежение. На вратата бе Лукас Фабиански, който на няколко пъти показа голяма класа и спаси своите от по-разгромна загуба.

„Артилеристите” започнаха добре двубоя, но не успяха да се възползват от положенията, които създадоха, като пропуски направиха Андрей Аршавин, Самир Насри и Бакари Саня.

В 39-та минута Дрогба откри резултата в полза на домакините. След изпълнение на фаул, Рамирес изпълни към Ашли Коул, който центрира ниско по тревата в наказателното поле, а нападателят на Кот Д’Ивоар засече хитро с пета и вкара за 1:0. Това бе и 13-ти гол за Дрогба в последните 11 мача срещу Арсенал във всички турнири.

Страхотен гол в края на мача подпечата победата на Челси. „Сините” получиха право да изпълнят пряк свободен удар почти фронтално на около 25 метра от вратата на Арснел. Дрогба и Алекс застанаха зад топката. Бразилецът в крайна сметка се засили и с мощна тупалка заши топката в горния ляв ъгъл на Фабиански, като при 2:0 завърши и лондонското дерби.

След успеха, Челси продължава да бъде убедителен лидер във временното класиране с 18 точки, на четири пред втория Манчестър Сити и на 5 пред Манчестър Юнайтед. Арсенал е на четвърто място с 11 точки.