Младият белгийски нападател на Челси Ромелу Лукаку вкара на два пъти в първата част, а новите попълнения Еден Азар и Марко Марин също добавиха по още един гол за победата с 4:2 над Сиатъл Саундърс в първата контрола на лондончани от турнето им в САЩ.

Лукаку откри резултата още в 3-ата минута, след като се пребори със защитник и от остър ъгъл прати топката в мрежата. В 10-ата минута Азар покачи на 2:0 след самостоятелен пробив отляво и изстрел, който рикошира в крак на бранител и заблуди стража на американците.

С два гола на Фреди Монтери Саундърс се върнаха в мача, но в самия край на полувремето Челси отново излезе с два гола напред в резултата. Първо в 40-ата минута Марин направи 3:2, а 4 минути по-късно изведе Лукаку сам срещу вратаря и за 20-годишният таран не бе трудно да финтира и да отбележи на празна врата.

През втората част Роберто ди Матео замени част от по-младите играчи, които започнаха срещата, и на терена се появиха Франк Лампард, Рамирес и Гари Кейхил. След почивката лондончани имаха пълен контрол над събитията на терена, но така и не успяха да отбележат нови голове.

Единствените липсващи за първата среща бяха Фернандо Торес, Флоран Малуда и Раул Мейрелеш, които ще се присъединят към тима по-късно. Същото се отнася и за Джон Тери, който през миналата седмица бе оправдан от английския съд по обвинения за обида на расистка основа.

Следващата проверка на „сините“ ще бъде на 22 юли срещу Пари Сен Жермен, като мачът ще се състои на „Янки Стейдиъм“ в Ню Йорк и ще бъде първият футболен двубой, провел се в дома на бейзболния Ню Йорк Янкис.


Seattle Sounders FC 2 vs. 4 Chelsea All Goals by fouadram