Челси започна новата си кампания в Шампионската лига с трудна победа с 2:0 над Байер Леверкузен. На „Стамфорд Бридж” домакините не успяха да се разпишат през първото полувреме, но все пак сториха това на два пъти след почивката в първия си мач от Група E. две аситенции записа Фернандо Торес, а головете бяха дело на Давид Луис и Хуан Мата.

В другия двубой от потока Генк завърши 0:0 с Валенсия.

ВИДЕО: Челси би Байер на старта, Валенсия се препъна в Генк

източник: снимки: Reuters

Андре Вилаш-Боаш остави Франк Лампард на пейката, а в средата започнаха Джон Оби Микел, Раул Мейрелеш и Флоран Малуда. В нападатение пък започнаха Даниел Стъридж Хуан Мата и силно критикуваният Фернандо Торес. В средата на втората част Стъридж и Мейрелеш бяха заменени съответно от Никола Анелка и Франк Лампард.

Малко пък бяха футболистите от немския тим с европейски опит, като един от тях бе бившия играч на „сините” от Лондон Михаел Балак. Той започна като титуляр, а в 66-та минута бе заменен под овациите на публиката на „Стамфорд Бридж”.

Странно започна срещата, след като след по-малко от пет минути игра бяха отменени два гола, един за гостите и един за домакините. Първо в 3-та минута Симон Ролфес засече след изпълнение на корнер, но съдията свири фаул в нападение и не зачете попадението на немците. Минута по-късно Торес отбеляза, но бе маркирана засада.

Челси откри резултата в 67-та минута, когато Давид Луис получи от Торес, след което с хубав удар от границата на наказателното поле вкара за 1:0. докато напускаше терена при смяната си в 78-та минута Луис посочи на публиката към Торес, за да покаже на кой се дължи попадението.

В 81-та минута Никола Анелка вкара, но съдията вдигна нова засада. „Сините” от Лондон все пак подпечатаха успеха си в 3-та минута на даденото от рефера продължение, когато втора асистенция записа Торес, а голът реализира Хуан Мата.



Chl 1-0 Bl by goalsarenaorg
Cel 2-0 Bl by goalsarenaorg