Тотнъм не успя да победи Блекпул и двата тима завършиха 1:1 пред близо 36000 зрители на „Уайт Харт Лейн” в мача от 26-ия кръг във Висшата лига. Освен изпуснатите две точки и отдалечаването както от Шампионската лига, така и от Лига Европа, „шпорите” претърпяха сериозна загуба след тежката контузия на Гарет Бейл.

С основна заслуга за нещастието на Тотнъм е капитанът на Блекпул Чарли Адам. Именно той вкара единственото попадение за своите, като бе и в основата на сериозната травма на Бейл. Ироничното е, че Хари Реднап имаше изключително голям интерес към Адам през зимния трансферен прозорец.

Със спечелената точка Блекпул измести Уигън във временното класиране и излезе от зоната на изпадащите заради по-добрата си голова разлика.

Играчите на Хари Реднап създадоха изключително много положения пред вратата на гостите, но сериозни пропуски направиха Бейл и компания. Именно Бейл бе контузен изключително брутално от Адам в 62-та минута. Крилото на Тотнъм стана жертва на „сандвич” от страна на Нийл Иърдли и капитанът на Блекпул. Първоначалните съмнения са за счупен крак, а Бейл бе заменен две минути по-късно.

Изключително любопитни бяха 74-та и 75-та минути на двубоя, в които гостите успяха да поведат в резултата. В 74-та Майкъл Доусън игра с ръка в наказателното си поле и главният рефер отсъди дузпа. Адам застана зад топката, но изпусна да вкара.

В 75-та минута Еурелио Гомеш свали в наказателното поле Гари Тейлър-Флетчър и последва нова дузпа за гостите. Адам отново застана зад топката, но този път реализира за 1:0.

Джърмейн Дефоу в 89-та минута след добра самостоятелна игра изравни за 1:1, за да донесе точката за „шпорите”.

Тотнъм заема 5-то мястото с актив от 56 точки, на 6 точки зад четвъртия Манчестър Сити. Двата отбора имат директен мач помежду си в отложен сблъсък. След равенството обаче „шпорите” не успяха да дръпнат пред Ливърпул, който е на 5-та позиция с точка по-малко. Без Бейл до края, Тотнъм трудно ще се пребори за четвъртата позиция, а лондончани могат да изпуснат и петата, като така ще кажат и сбогом на Европа през следващия сезон.