„Не бих казал, че е приятно да допуснеш гол, но все още е приятно да бъдеш част от великолепен гол като този. Комплименти за него“, заяви вратарят на Ювентус Джанлуиджи Буфон за втория гол, който Оскар му вкара при равенството 2:2 като гост на Челси в Шампионската лига в сряда.

Младият бразилски национал вкара 2 попадения с удари извън наказателното поле в мрежата на Буфон в рамките на само 3 минути, но докато при първия гол имаше рикошет в крака на Леонардо Бонучи, вторият бе истински шедьовър – Оскар пое топката с гръб, обърна се и с изстрел от пред дъгата заби топката горния ляв ъгъл на вратаря за 2:0 в 33-ата минута.

„Оскар се обърна рязко и заби топката под гредата“, коментира стражът на италианците пред официалния сайт на УЕФА.

Това бе поредният гол, който Джиджи Буфон допуска при шут извън пеналта през този септември, след като преди две седмици трябваше да вади топката от мрежата си след точния удар на Станислав Манолев от 35 метра, за 1:0 в мача България - Италия. След двубоя в София попадението на Манолев бе избрано от ФИФА за най-добро във всички мачове от световните квалификации за Мондиал 2014 в Зона Европа.