Арсенал спечели три точки в лондонското дерби срещу Уест Хем, след като се наложи с 3:1 при гостуването си на „Болейн Граунд“ в мач от седмия кръг на Премиършип.

Още във 2-та минута Жиру можеше да открие резултата в мача, но неговия удар бе отразен от Яскелайнен, който изби топката в корнер.

В 18-та минута се получи разбъркване в наказателното поле на Уест Хем, където Жиру бе най-съобразителен и стреля, но Керъл изби топката с глава в корнер.

Уест Хем поведе с 1:0 в 21-та минута, когато Диаме преодоля Рамзи, навлезе в наказателното поле на Арсенал и с хубав диагонален удар прати топката във вратата на Маноне.

Арсенал изравни резултата в 41-та минута, когато Подолски намери Жиру, който успя от въздуха да засече топката и да я прати във вратата на „чуковете“.

Кевин Нолан се измъкна от отбраната на Арсенал в 69-та минута, когато можеше да излезе сам срещу Маноне, но се забави и опропасти ситуацията.

Арсенал поведе с 2:1 в 77-та минута, когато Жиру пусна хубав извеждащ пас към Тио Уолкът, който излезе сам срещу Яскелайнен и с техничен удар покрай Яскелайнен прати топката за втори път във вратата на „чуковете“.

Санти Касорла с хубав далечен удар прати топката във вратата на Уест Хем в 83-та минута и по този начин направи резултата 3:1 в полза на Арсенал.

Матю Тейлър отправи далечен удар в 89-та минута, но Маноне спаси.

В първата минута на добавеното време на срещата Касорла намери Жиру, който остана сам срещу Яскелайнен, но вратарят се справи по-бързо в ситуацията и спаси.

След тази победа Арсенал се изкачи на пето място във временното класиране с актив от 12 точки, а Уест Хем остана с 11 точки и е на осма позиция.


szólj hozzá: West Ham vs Arsenal 1:3 GOALS HIGHLIGHTS