Емануел Адебайор вкара гол и бе изгонен, а неговият Тотнъм допусна обрат срещу съгражданите от Арсенал за крайния успех на „артилеристите“ с 5:2 в мач от 12-ия кръг на Висшата лига, игран на стадион „Емирейтс“.

Гостите от Тотнъм започнаха по-добре мача и още в 10-ата минута бившият играч на Арсенал Адебайор откри резултата, след като първоначално Уго Лорис бе избил удар на Джърмейн Дефоу. Само 7 минути по-късно тогоанецът обаче си изпроси червен картон след брутално влизане в краката на Санти Касорла.


След нови 7 минути резултатът бе изравнен, като този път Пер Мертезакер вкара с глава след центриране на Тио Уолкът. Това беше първи гол за немеца в тима на "артилеристите". 3 минути преди почивката Лукас Подолски пък направи 2:1.

В самия край на полувремето Оливие Жиру затвърди добрата си форма в последните мачове с нов гол след центриране на Санти Касорла.

Головете продължиха да падат и след почивката, като в 60-ата минута Касорла получи пас от Подолски и с нисък удар направи 4:1. Тотнъм получи искрица живот от Гарет Бейл, върнал едно попадение в 70-ата минута. В продължението на мача обаче Уолкът тотално съкруши гостите с гол за крайното 5:2.

С успеха Арсенал изпревари днешния си противник и излезе шести. Тотнъм пък се срина до осмото място.