Арсенал продължава да налага своята доминация, след като победи Хъл Сити с 2:0 в мач от 14-я кръг на Висшата лига. Възпитаниците на Арсен Венгер не срещнаха особени затруднения срещу Хъл и зарадваха за пореден път привържениците си, които бяха изпълнили трибуните на „Емирейтс Стейдиъм“. „Точиите“ имаха преимущество по отношение на всички компоненти на играта, а головете за успеха бяха дело на Никлас  Бендтнер и на Месут Йозил

Арсенал започна силно и убедително срещата, с гол още във 2-ата минута. Карл Дженкинсън получи добър пас, центрира отдясно и Никлас Бендтнер малко пред вратарското поле  с глава  насочи топката към долния десен ъгъл на вратата на Хъл за 1:0.

По аналогия на първото полувреме, „артилеристите“ започнаха ударно, като хвърлиха бомбата в 48-ата минута. Арън Рамзи подаде добре в наказателното поле към Месут Йозил, а находката в състава на Арсен Венгер още веднъж показа класа и с удар малко пред вратарското поле, удвои преднината на своя тим – 2:0.

С успеха Арсенал продължава да оглавява класирането, вече с актив от 34 точки, докато Хъл Сити е 12-и със 17.

Същевременно, в друг мач от кръга Съндърланд не успя да препъне Челси, като „сините“ се наложиха като гост с 4:3, след като направиха пълен обрат в мача.

Съндърланд поведе на Челси в 14-ата минута след попадение на Джоузи Алтидор. След изпълнение на фаул, се получи разбъркване в наказателното поле на „сините“, а Алтидор се възползва от това и насочи топката във вратата на Петър Чех за 1:0. Радостта на домакините обаче продължи едва 3 минути, тъй като в 17-ата минута хубава комбинация между  Еден Азар и Фран Лампард завърши с гол на последния за 1:1. В 36-ата минута Челси постигна пълен обрат. Фернандо Торес  подаде към добре включилия се Еден Азар, който не сгреши за 1:2.

С подновяването на играта „черните котки“ се върнаха в мача. В 48-ата минута Джей Родригес се възползва от добро подаване на свой съотборник и възстанови равенството – 2:2. В 62-ата минута футболистите на Жозе Моуриньо отново излязоха напред в резултата. Франк Лампард върна жеста на Еден Азар, който му асистира при първото попадение, като му пусна чудесен пас, а Азар отбеляза третия гол в мача и втори на сметката си – 2:3.

В 84-ата минута Фил Бардсли си отбеляза автогол и това наглед окончателно уби интригата в срещата – 2:4. Буквално в следващата атака играчът на домакините обаче изкупи грешката си и с попадение в 86-ата запази интригата до края.

С успеха Челси е на 2-о място с 30 точки, а Съндърланд е последен с 8 пункта.

Ето и още резултати от Висшата лига:

Ливърпул – Норич  5:1

Манчесър Юнайтед - Евертън  0:1

Саутхемптън – Астън Вила 2:3

Стоук Сити – Кардиф 0:0

Суонзи – Нюкасъл 3:0

Фулъм - Тотнъм 1:2

Уест Бром - Манчестър Сити 2:3