Отборът на Арсенал прегази украинския Шахтьор Донецк в мач от група H на Шампионската лига и по този начин почти сигурно си осигури място в елиминационната фаза на турнира. Тимът на Арсен Венгер вкара пет попадения в мрежата на гостите, докато Шахтьор се отчете с почетно попадение на Едуардо. Така Арсенал продължава да води убедително във временното класиране с пълен актив от девет точки.

Въпреки експерименталната си формация, „артилеристите” нито за миг не оставиха съмнение в превъзходството си и съвсем заслужено стигнаха до убедителната си победа. Съставът на топчиите за пореден път затвърди отличната си форма като домакин в турнира. През изминалия сезон лондончани записаха пет победи и едно равенство в мачовете си от груповата фаза.

Головата фиеста на стадион „Емиратс” в Лондон започна в 19-ата минута, а резултата откри Сонг, а до края на първото полувреме Самир Насри увеличи на 2:0. Голът на френския национал дойде две минути преди края на първата част.

През второто полувреме паднаха цели нови четири попадения, като три от тях бяха отново във вратата на украинците. Първо капитанът на Арсенал Сеск Фабрегас, който се завърна в състава, бе точен от дузпа, а Джак Уилшър и Мауран Чамак оформиха резултата на изразителното 5:0.

Осем минути преди края на срещата на „Емиратс” гостите все пак стигнаха до почетен гол, който бе дело на бразилеца Едуардо, който преди време защитаваше цветовете именно на Арсенал.

В другата среща от група H, дебютантът Брага се наложи с 2:0 над сръбския Партизан Белград и по този начин записа първи исторически точки в турнира, въпреки че в първите си два мача допусна тежки поражения. Головете за домакините реализираха Лима през първата част и Матеус в продължението на срещата.

Убедителен лидер в подреждането продължава да бъде тимът на Арсенал с пълен актив от девет точки, който им осигурява участие в следващата фаза. Втори е съставът на Шахтьор, въпреки загубата днес, с шест точки. На трета позиция излезе португалският Брага, а Партизан остава без спечелени точки.