В ранния днешен двубой от нашата Група G Англия не успя да победи като домакин Швейцария и срещата на Уембли завърши при равенство 2:2.

Обратно на очакванията обаче повече за хикса може да съжалява не домакините на Фабио Капело, а гостите на Отмар Хицфелд, които поведоха с 2:0 през първото полувреме с два гола на Транкило Барнета от преки свободни удари.

Така България остана единственият отбор от нашата квалификационна група, който до момента не успя да спечели точки при визитата си в Лондон. Нашите лъвове бяха разгромени с 0:4 на Уембли, където след това Черна гора направи 0:0, а днес швейцарците изпуснаха да бият и завършиха при 2:2.

Англичаните не започнаха много убедително срещата и след първия половин час игра резултатът беше 0:0 В 32-ата минута Транкило Барнета изпълни пряк свободен удар пред наказателното поле на домакините, никой не игра с топката в пеналта, кълбото тупна пред вратаря Джо Харт и кълбото влетя в мрежата.

Три минути по-късно Барнета отново матира Харт, като вкара от фаул от много малък ъгъл. Швейцарецът видя, че стената от двама душни не е много стабилна и позна - Джеймс Милнър се премести и топката навести близкия ъгъл на вратата.

В 37-ата Англия се върна в играта, след като Йоан Джуру фаулира в пеналта Джак Уилшър и Франк Лампард реализира отсъдената дузпа, въпреки че вратарят Диего Беналио можеше и да спаси, но топката мина под плонжа му за 1:2.

Трите лъва изравниха на 2:2 в 51-ата минута, когато Лейтън Бейнс свали с гърди към Ашли Йънг, който от 15-ита метра простреля Беналио с плътен удар. До края на срещата Англия упражни натиск, но ново попадение не падна.

Контузии в двубоя на Уембли получиха Ашли Коул и Ерен Дердийок, които бяха принудително заменени.

Така класирането в Група G преди мача Черна гора - България има следния вид:
1. Англия - 11 точки (от 5 мача)
2. Черна гора – 10 т. (4)
3. Швейцария – 5 т. (5)
4. България – 4 т. (4)
5. Уелс – 0 т. (4)


szólj hozzá: England 2-2 Switzerland