Англия победи Уелс в европейска квалификация с 2:0 като гост в мач номер 100 между двата отбора. Така възпитаниците Фабио Капело събраха 10 точки и излязоха начело в група G с по-добра голова разлика от Черна гора.

Швейцария и България, които имат по 3 точки, играят помежду си в момента в София.

Официалният дебют на Гари Спийд на кормилото на Уелс не беше успешен и отборът остана на последно място без спечелена точка от четири мача.

Англия поведе още в шестата минута. След атака от ляво капитанът Джон Тери намери Ашли Йънг в наказателното поле. Нападателят на англичаните беше повален от Джеймс Колинс и главният рефер Олегарио Бенкеренса отсъди дузпа. Франк Лампард стреля хладнокръвно по тревата от бялата точка и изведе тима на Фабио Капело напред в резултата.


В 15-ата минута гостите предрешиха мача с второ попадение. Глен Джонсън с дълго подаване изведе Ашли Йънг в дясно в наказателното поле и той с отличен пас по тревата намери непокрития Дарън Бент, който от 5-6 метра засече в мрежата.

До почивката англичаните изцяло доминираха, а домакините от Уелс не успяха да отправят нито един изстрел по посока на вратата на Джо Харт.

През втората част възпитаниците на Гари Спийд заиграха по-добре, макар че Англия продължи да контролира събитията на терена. Уелс все пак стигна до първи удар в 54-ата минута, когато Крейг Белами намери Анди Кинг на десния ъгъл на наказателното поле, но нападателят на Лестър Сити шутира над вратата. Десетина минути по-късно капитанът на домакините Аарън Рамзи се освободи от Джон Тери и стреля от границата на наказателното поле, но отново над целта.

До края англичаните се задоволиха повече да разиграват топката, а Уелс така и не успя да отправи точен шут към вратата на Харт.