Националният тим на Англия направи грешна стъпка по пътя си към световното първенство в Бразилия през 2014 година. Възпитаниците на Рой Ходжсън не успяха да вземат трите точки срещу тима на Полша, въпреки че имаха преднина в резултата до 71-ата минута.

Мачът на националния стадион във Варшава приключи без победител – 1:1, а головете реализираха Уейн Рууни и Камил Глик.

Двубоят от група H трябваше да се играе снощи, но поради разразилата се буря, той бе отложен с 24 часа. Играчите на „трите лъва“ не убедиха с играта си, въпреки добрият старт на кампанията и логично си тръгнаха само с точката.

Уейн Рууни откри за гостите от Острова след половин час игра. След поредния корнер пред вратата на домакините, капитанът на „трите лъва“ Стивън Джерард центрира прецизно в наказателното поле, а Рууни с глава от границата на малкия пеналт, стреля неспасяемо в левия ъгъл на вратата.

Футболистите на Полша отговориха незабавно с два опасни удара на Людовик Обраняк и Лукаш Пижшчек, който не попадна в рамките на вратата.

През втората част домакините продължиха с натиска си, а Джерард и компания трудно намираха отговор на атаките на поляците. В крайна сметка, в 70-ата минута Джо Харт не успя да се намеси по най-добрия начин след центриране от ъглов удар, а Камил Глик с глава изравни.

Въпреки че спечели само една точка от двубоя, Англия продължава да оглавява класирането в група H с актив от осем точки, спечелени след две победи и две равенства. Втори е тимът на Черна гора с точка по-малко, но и двубой пасив. Полша заема третата позиция с пет точки и три изиграни мача.


szólj hozzá: POL-ENG 1-1 GOALS