Слабото представяне на Челси продължи и в петия кръг от турнира за ФА Къп. „Сините“ от Лондон не успяха да победят Бирмингам на „Стамфорд Бридж“ и след 1:1 ще има преиграване.

Това е четвърти мач без успех за лондончани във всички турнири. Бирмингам пък записа 11-ти пореден двубой без загуба.

ВИДЕО: Агонията за Челси и Вилаш-Боаш продължи и за ФА Къп

източник: Reuters

Селекцията на Андре Вилаш-Боаш показа слаба игра, през първото полувреме Хуан Мата изпусна дузпа. Фернандо Торес пък започна като титуляр, но бе заменен още на почивката от Дидие Дрогба.

Много силен мач за гостите направи вратарят Колин Дойл, който извади удара на Мата от бялата точка.

Възпитаниците на Крис Хютън поведоха в 21-та минута след колективна грешка в отбраната на домакините. След центриране от корнер никой от Челси не успя да изчисти топката, която бе засечена от въздуха от Дейвид Мърфи за 1:0 в полза на Бирмингам.

ВИДЕО: Агонията за Челси и Вилаш-Боаш продължи и за ФА Къп

източник: Reuters

Само минута по-късно Уей Елиът спъна безсмислено Рамирес в накателното поле на гостите и „сините“ получиха дузпа. Мата застана зад топката, но ударът му бе отбит от Дойл след което топката рикошира в страничния стълб.

До края на първата част Торес имаше добра възможност и стреля с глава след центриране на Бранимир Иванович, но Дойл бе на мястото си и спаси.

В 62-та минута Челси все пак стигна до изравнително попадение. Иванович центрира отлично в наказателното поле на гостите, където оставен непокрит Стъридж вкара с глава за 1:1.

До края на мача „сините“ не успяха да вкарат нов гол и така ще има преиграване на „Сейнт Андрюс“.