Старши треньорът на Порто Андре Виаш Боаш е подписал предварителен договор с английския Ливърпул, съобщава италианското авторитетно издание “Гадзета дело Спорт”. Според медията именно поради тази причина специалистът е отказал да поеме италианския Рома след края на сезона.

Португалецът е едно от най-нашумелите имена в европейския футбол в последно време, като е определян за “новия Моуриньо”. Виаш Боаш работи заедно със Специалния по време на престоя му в Челси, но след това трябваше да се разделят. Боаш успя да стане шампион на Португалия с тима на Порто, като в това време подобри редица рекорди, поставени от Моуриньо.

Дясната ръка на Моуриньо в Челси - Стив Кларк вече работи на “Анфийлд” като асистент на Кени Далглиш и не крие адмирациите си към Виаш Боаш.

Редица клубове бяха свързани с името на Боаш, като Рома се смяташе за фаворит за подписа му. Според информациите Боаш е имал среща с Франко Балдини, на която е заявил, че “не може да поеме тима на Рома, тъй като има споразумение с Ливърпул”.

Наскоро Моуриньо пък коментира, че бившият му партньор трябва да поеме клуб от Висшата лига преди да стане треньор в Италия.