Мениджърът на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс вече би бил уволнен, ако работеше в Италия и постигаше резултати, сходни с тези през първия си сезон на „Олд Трафорд“. Така мисли бившият наставник на Челси Джанлука Виали.

49-годишният италианец не е заставал начело на отбор от 2002 година насам, когато бе уволнен от Уотфорд. Той не крие амбициите си да се върне в треньорството, но отчита сериозната разлика в отношенията към специалистите в Италия и Англия.

„В Италия за мениджърите се съди изцяло в зависимост от резултатите“, каза Виали. „Италианските треньори изобщо не се наслаждават на ролята си.“

„В Италия Дейвид Мойс вече щеше да е уволнен три пъти“, отсече бившият национал на „скуадра адзура“, визирайки че Мойс е спечелил едва 4 от последните 12 мача на Юнайтед във всички турнири.

„Във Висшата лига остава впечатлението, че ти дават малко повече време да оправиш проблемите. Там има повече разбиране и, най-важното, собствениците на клубовете не мислят, че разбират повече от футбол от своите треньори. Те оставят мениджърите да изкарат известен период и няма да те уволнят след първите 2 или 3 загуби“, допълни Виали.