Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер сериозно зарадва привържениците на тима, че Томас Вермаелен и Джак Уилшър са възстановени и ще вземат участие в лондонските дербита срещу Челси. Докато белгийският капитан на „артилеристите“ ще играе в съботния мач от Висшата лига, то Уилшър ще се изяви за формацията до 21 години в понеделник.

Вермаелен пропусна равенството 1:1 при гостуването на Манчестър Сити в миналия кръг, докато неговият съотборник отсъства повече от година заради проблеми с глезените.

Венгер поднесе новината на традиционната пресконференция преди сблъсъка със „сините“, като добави, че Бакари Саня също тренира пълноценно, а Войчех Шчесни и Томаш Росицки са на две седмици от пълното си възстановяване.

„В момента имам единствено опции пред себе си при избора за титуляри, нямам проблеми в това отношение. Всеки треньор иска да разполага с поне двама играчи на всяка позиция“, каза Венгер.

„Джак ще играе в понеделник в мача на 21-годишните. Може би ще изкара около час. Трябва да бъдем търпеливи. Мисля, че му е твърде рано да участва в срещи за националния отбор“, добави французинът.

„Не знам дали Дрогба липсва на Челси, но нас със сигурност не ни липсва. Той ни причини доста главоболия. Отказването на Джон Тери (от националния отбор на Англия – б.р.) бе изненада за мен. Ако той се чувства по този начин, трябва да уважим решението му“, каза още Венгер.