Старши треньорът на Арсенал Арсен Венгер обвини ръководството на националния отбор на Франция за проблемите със здравословното състояние на Тиери Анри.

„Не мога да поема отговорност за травмата на Анри, защото за неговите проблеми е виновно ръководството на националния отбор на Франция. Финалът на Мондиала беше на 9 юли и аз му дадох отпуск до 4 август. След като се върна в Арсенал, ние го подготвихме за сезона. Аз го оставих да почива и в един от много важните мачове от Шампионската лига. Треньорът на националния на Франция го извика за мач на 16 август и Тиери игра 90 минути срещу Босна. Защо им беше необходимо това, след финала на Световното първенство? Впоследствие Анри участва във всички мачове на националния, независимо от неговото състояние”, разкри Венгер.

Според наставника на Арсенал е трудно да се примириш с подобни неща, след като в клубния му тим му дават почивка от изключително важни срещи от Шампионската титла, а в националния го карат да играе всеки мач по 90 минути.

Капитанът на Арсенал Тиери Анри ще пропусне остатъка от сезона заради контузии в стомаха и слабините.

29-годишният французин скъса мускули на двете места, след като се появи като резерва на срещата от Шампионската лига срещу ПСВ Айндховен. Арсенал отпадна от турнира.

Анри, който подписа нов договор миналото лято, цял сезон се бори с проблем на седалищен нерв.