Арсен Венгер настоя, че капитанът на Арсенал Томас Вермаелен все още има какво да даде на клуба, въпреки че загуби титулярното си място.

Белгийският национал все по-често се застоява на пейката, докато Пер Мертезакер и Лоран Кошчиелни оформиха впечатляващ дует в сърцето на отбраната. Фактът, че френският мениджър заложи на Вермаелен единствено срещу Норич, когато Мертезакер бе наказан, говори достатъчно за ситуацията на опитния бранител. В момента „топчиите“ се борят здраво за място в топ 4, което ще им осигури участие в Шампионската лига на есен, а това допълнително подхрани спекулациите за раздяла между играч и клуб.

„Томас е един от най-добрите защитници в Англия, точно както Кошчиелни и Мертезакер. Казах им още в началото, че разполагам с трима невероятни бранители“, коментира Венгер.

„Решенията взимам индивидуално за всеки мач. До голяма степен те зависят и от партньорството. Вермаелен е резерва от няколко мача насам, но въпреки това все още играе голяма роля. Изобщо не го приемам като резерва“, допълни той.

27-годишният защитник, който пристигна на „Емирейтс“ през 2009 година, е изиграл 27 мача във Висшата лига до този момент.