Наставникът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че ръководството на Тотнъм е допуснало голяма грешка, след като уволни Мартин Йол.

Треньорът на „артилеристите” е имал възможност да проследи 10-те рокадите на ръководния пост на „Уайт Харт Лейн” за последните 11 години.

„Всичко това е много жалко, тъй като не му бе предоставена възможност да изкара тима от кризата, в която се намира в момента. Направи две отлични години, а в третия си старт на сезона, просто не тръгна добре”, започна Венгер.

„Постигна две пети места във Висшата лига, което не е лесно постижение, тъй като в Англия има много големи клубове. Още от началото на сезона си личеше, че Мартин не се ползваше с цялото доверие на шефовете на Тотнъм – това определено не му улесни работата”, коментира още френският специалист.

„Новият мениджър няма да е подложен на толкова голямо напрежение, тъй като ще трябва да му бъде предоставено повече време. „Шпорите” нямаше как да останат на дъното, каквото и да правят до края на сезона. Когато Ледли Кинг се върне в игра, както и още един-двама, играта щеше да им потръгне”, завърши Арсен.