Наставникът на Арсенал Арсен Венгер призна, че на моменти се бори със зъби и нокти срещу тъмната си страна, като разкри, защо понякога не може да се държи спортсменски, когато загуби.

„Не знам какво е – гняв ли или агресия, а може би просто желание за победа и успехи. Дали правя компромиси с принципите си? Понякога да, но на първо и най-важно място трябва да се знае, че аз съм победител”, започна френският специалист.

Откъде идва тази ярост при мен? Баща ми и майка ми бяха раздразнителни хора, но следвоенния период, в който те живяха бе много труден. Светът на футбола също не е лесен за оцеляване. Трябва да се настроиш правилно и да успееш да се мотивираш максимално за предстоящата борба. Сега успявам да се контролирам, тъй като се замислям за последствията от евентуалните си действия. Но не винаги съм притежавал тази възможност”, сподели още селекционерът.

„Виждал съм много талантливи играчи, както и треньори, които се погубват в гнева си. И аз си имам тъмна страна. Толкова много ти се иска да спечелиш понякога, че забравяш да спазваш правилата. Когато не успееш да победиш, трябва да отдадеш заслуженото на опонента си. Не винаги обаче, успявам да съм спортсмен. Това е тъмната страна, тъй като светлата би била, ако успееш да кажеш – браво, справихте се по-добре от нас. Но никога не се знае, може би след 50 години ще успея да постигна такова отношение”, завърши Венгер.