Арсен Венгер заяви, че националният отбор на Англия трябва да извлече позитивите, ако не се класира за финалите на Евро 2008.

Трите лъва” излизат в приятелска среща с Австрия тази вечер, а шансовете на момчетата на Стив МакЛарън да се класират за Европейското догодина са минимални.

Френският специалист обаче сподели, че няма да настане краят на света, ако Русия победи Израел утре вечер и по този начин елиминира Англия.

„Островитяните имат шанс да минат напред, тъй като на Русия ще й е доста трудно в Израел. Като цяло се надявам, че всичко ще се развие добре за момчетата на Стив МакЛарън. Този отбор притежава качества и заслужава да играе на Европейските финали”, започна Венгер.

„Разбира се, ще бъде доста неприятно за тях, ако не постигнат тази цел. Това се случи на Франция през 1994 година, когато не успяхме да се класираме за Световното първенство, но четири години по-късно ние го спечелихме”, припомни наставникът на Арсенал.

„Футболът няма да спре, ако Англия не се класира за Евро 2008. Винаги на другия ден след провала, стои надеждата, че отборът ще може да спечели следващия голям турнир. За мен това е най-големият чар на тази страна – а именно винаги най-високите цели”, сподели още треньорът на „артилеристите”.