Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер тегли черта на трансферните спекулации около Сеск Фабрегас, като обяви пред официалния сайт на клуба, че капитанът няма да напусне Лондон през това лято.

„Топчиите” отхвърлиха оферта за 29 милиона паунда от Барселона през миналия месец, но оттогава почти всеки ден излизат нови слухове около евентуален трансфер на испанския халф.

„Сеск е много важен за нас, той е нашият капитан, и ние ще направим всичко по силите си да го задържим,” заяви Венгер. „Точно по тази причина ние никога не сме били отворени към негова продажба.”

Говорителят на Барселона Тони Фрейча разкри вчера, че от Арсенал дори не искат да разговарят за трансфер на Фабрегас. Още през юни, след като отхвърлиха първата оферта на каталунците, лондончани дадоха да се разбере, че нямат намерение да се разделят със своя лидер.

Арсен Венгер смята, че спекулациите в медиите са нещо, с което Арсенал трябва да се примири: „Това е просто шумотевица. В нашата професия трябва да се справяш и с такива неща. Не можем да се тревожим за неща, върху които нямаш влияние,” отчете той.

След трансфера си от Барселона в Арсенал, на 16-годишна възраст, Франсеск Фабрегас има 267 мача и 48 гола с екипа на „артилеристите".