Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер зарадва феновете на тима с новината, че полузащитникът Джак Уилшър ще се включи в някои от мачовете до края на сезона.

Възстановяването на младия англичанин е позитивно и за националния отбор на страната преди старта на Евро 2012 през юни. Според очакванията талантливият халф ще се завърне за изключително важния сблъсък между „топчиите“ и Челси на 21 април.

20-годишният халф пропусна по-голямата част от настоящата компания заради фрактура на десния глезен, която можеше да го извади и за целия сезон, включително и европейското първенство в Полша и Украйна.

Последните прегледи обаче показват, че възстановяването на Уилшър върви по-бързо от очакваното, което позволи на Венгер да сподели пред официалния сайт на клуба: „Ако всичко е наред, той ще се завърне в състава до три седмици.“

„Ако няма усложнения, той ще играе през този сезон. Уилшър вече тренира с топка, а това е голяма стъпка. Работата с топката, която правим ние, винаги е много изтощителна“, допълни френският наставник. Той е оптимист и по отношение шансовете на полузащитника да попадне в състава на Англия за европейското първенство.

„Това, за мой късмет, е решение, което не трябва да взимам аз. Ще се намеся единствено ако съм убеден, че участието му на европейския шампионат го застрашава от медицинска гледна точка. Той е национал на Англия и ако изиграя няколко мача преди края на сезона, има всички шансове да попадне в разширения състав. Ако обаче не успее да се включи в оставащите двубои, едва ли ще замине за Полша и Украйна“, допълни Венгер.

„Следващите три седмици са решаващи за него. Отнасяме се много внимателно с него – няма да го насилваме да тренира наравно с останалите, ако чувства болки. Може и да се наложи да позабавим темпото, но ако всичко мине по план, той ще се върне към пълноценни тренировки до три седмици“, завърши французинът.