По всичко личи, че ерата на Арсен Венгер в Арсенал е далеч от своя край. Въпреки че голяма част от феновете на „артилеристите“ копнеят за уволнението на специалиста, французинът все по-ясно показва, че възнамерява да остане на „Емиратс“.

В последните седмици Венгер участва дейно в проекта за обновяване на Академията на клуба в Хейл Енд, което кара мнозина да мислят, че той ще продължи да води отбора и през следващия сезон.

Ръководството на лондончани продължава да се допитва до мнението на специалиста, който дава насоки за промените в базата на клуба, от която трябва да излизат новите звезди на „артилеристите.

Договорът на Арсен Венгер в Арсенал изтича в края на настоящата кампания, а към момента няма конкретна информация дали той ще бъде продължен или не.

Лондончани не са печелили титлата в Англия от 12 години, а по всичко личи, че това няма да се случи и този сезон. „Топчиите“ се намират на пета позиция във временното класиране, на цели 16 точки от лидера Челси.

Негодуванието на феновете срещу Венгер ескалира още повече след позорното отпадане от Байерн Мюнхен в Шампионската лига. Англичаните претърпяха две поражения с 1:5, а това доведе до множество протести и призиви за оставка.