Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер се нахвърли срещу финансовите методи на Роман Абрамович, като ги заклейми като „морално неправилни”.

Френският спец заяви, че никога няма да докара Арсенал до ръба на банкрута, за да си осигури услугите на даден състезател, като даде и пример с Матио Фламини.

Според Венгер, Челси, както и някои от другите клубове във Висшата лига, разчитат изключително много на парите на милиардерите, които ги притежават, а това руши основите на играта.

„Ние не сме Челси и си нямаме наш си Абрамович. Работим с наличните средства. Не е правилно някой да се спусне с парашут в двора ти и изведнъж да почне да пръска пари наляво и надясно”, започна гневен Венгер пред „Sun”.

„Имам предвид, че не е нормално в морален аспект. Какво ще стане ако собственикът умре, аз пак ще трябва да плащам заплатите на играчите”, добави той.

Арсенал е отправил последна оферта от 50 хиляди лири седмично на Фламини, който трябва да даде своя отговор до понеделник, дали ще приеме предложението и ще остане в тима.

Медиите в Англия разкриват обаче, че Милан и Ювентус му предлагат повече пари и Фламини най-вероятно ще поеме към Италия.