Наставникът на Арсенал Асен Венгер остана доволен от взетата точка при гостуването на Славия в Прага, с която "топчиите" си осигуриха участие във фазата на директните елиминации в Шампионската лига.

„Победите като гости в най-силния клубен турнир в Европа са трудни. Това бе добър урок за младите момчета, играхме отлично в дефанзивен план и се отбранявахме много добре. Условията бяха срещу нас, след като преди две седмици унижихме същия противник със 7:0. Славия имаше да ни връща”, сподели френският специалист.

„Отборът на домакините се бори здраво, за да ни спре по всякакъв възможен начин, те също имаха своите положения. Показаха добра отбрана. От друга страна ние не бяхме кой знае колко опасни отпред, разочаровани сме малко, че не успяхме да вкараме гол, но и не направихме почти нищо, за да постигнем тази цел. Все пак всичко е добре, след като успяхме да се класираме напред”, продължи Венгер.

Мануел направи страхотни спасявания в този мач, особено към края”, коментира Арсен.

Самият Алмуния, който бе критикуван заради грешките, които допусна в мача на „артилеристите” от Висшата лига, сподели: „Много съм доволен от представянето си, както и от това на отбора разбира се.”