Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че ще започне да дава почивка на титулярите си в следващите два мача от груповата фаза на Шампионската лига, ако топчиите си осигурят класирането днес.

Лондончани гостуват на Славия в Прага, която бе разгромена с 0:7 преди две седмици на Емирейтс, а победа или равенство ще им подпечата визите за осминафиналите.

„Ние искаме да се класираме колкото се може по-бързо и можем да го направим срещу Славия Прага” – каза Венгер – „Класирайки се напред възможно най-рано, ние ще можем да дадем почивка на играчите, което ще ни помогне във Висшата лига.”

„В момента не ротирам състава твърде много, защото, след като стартирахме добре, не исках да изпускам този шанс, исках да бъдем последователни и да вдъхна увереност на отбора.”

„Както и да е, сега е ноември и ще трябва да въртя състава, защото първите признаци на умора ще се появят. Това не е заради класата на играчите, но понякога тимът губи част от увереността си, заради начина, по който играе.”

Арсен Венгер вече дори започна да раздава почивни дни предварително и остави Сеск Фабрегас и Александър Хлеб в Лондон при заминаването на Арсенал за Чехия. Коло Туре и Томаш Росицки са с леки травми и също не попаднаха в групата за мача.