Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призова феновете на своя тим „да заровят томахавката” и да не освиркват бившия играч на „топчиите” Ашли Коул, който днес ще излезе на „Емирейтс Стейдиъм” с екипа на Челси за първи път, откакто е играч на „сините”.

Миналата година, в мача на „Стамфорд бридж” между двата тима, привържениците на Арсенал хвърляха най-различни предмети по посока на защитника. Те така и не успяха да му простят, че избра по-голямата заплата от Челси и преговаряше със „сините” тайно.

Венгер обаче е намерил сили да прости на своя бивш футболист. „Искам феновете ни да застанат зад отбора и да изливат омразата си към Ашли Коул, защото той се справя добре за новия си клуб,” заяви французинът. „Нормално е да искам всеки, които е играл за нас, да бъде уважаван. Каквото е станало, е станало и вече е отминало. Той израсна тук и се справяше добре и затова искаме да го посрещнем подобаващо.”

„Обикновено, футболистите, които са си тръгнали оттук, после биват посрещнати добре. Патрик Виейра се върна с Ювентус и феновете скандираха името му. Просто зависи от обстоятелствата,” продължи Венгер. „Разликата е, че хората не приемат начина, по който Ашли Коул напусна, но това в крайна сметка е малък проблем.”

Самият Коул заяви, че не се страхува от посрещането на „Емирейтс”. Той сподели, че и миналата година е искал да играе, но тогава мениджърът Жозе Моуриньо е преценил, че е по-добре да го съхрани за финала за ФА Къп.

„От какво си мислите, че се страхувам? Че феновете ще ме освиркват?! Преминах през това миналата година, а и почти през целия ми живот. Ще изляза и ще докажа, че не се страхувам. Много хора твърдят, че съм се уплашил и съм бил твърде страхлив, за да играя, но случаят не е такъв и никога няма да бъде,” завърши Ашли Коул.