Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че френския бранител на тима Уилям Галас няма да играе до края на сезона, заради травма в прасеца.

Галас получи усложнение на проблема в крака, който вече му попречи да играе шест седмици за "артилеристите".

Венгер призна, че 32-годишният защитник, чийто договор с тима изтича в края на сезона, най-вероятно няма да играе около пет седмици, което означава, че той няма да играе повече за лондончани този сезон.

Венгер призна: "Галас няма да играе повече от три седмици, но аз бих казал, че той ще бъде аут за около пет седмици. Неговото включване беше хазартен ход, който не се изплати и да, аз направих грешка, че го пуснах в игра. Той може да се върне по-бързо, но аз смятам, че ще му трябват пет седмици, защото три седмици е минимума, но ние трябва да сме много внимателни с него".

Проблемите за френския мениджър продължават, след като капитанът на тима Сеск Фабрегас отпада също до края на кампанията. Руският халф Андрей Аршавин, който също получи травма по време на мача с Барселона от Шампионската лига, ще може да играе чак в мача с Манчестър Сити на 24 април.