Наставникът на Арсенал Арсен Венгер призова своите играчи да се концентрират за предстоящия мач с Тотнъм, който според френския специалист е един от големите тестове за неговия отбор през този сезон.

Артилеристите” все още не са се изправяли срещу някой от големите тимове във Висшата лига и в събота гостуват на Митко Бербатов и компания, които до този момент са непредсказуеми.

„Това е голям тест за нас. Играчите ми знаят, че трябва да се концентрират и мобилизират веднага след паузата за международните срещи”, започна специалистът.

„За нас е много важно да затвърдим вярата в силите си, която сме създали от началото на сезона, затова трябва да се настроим за предстоящата среща много бързо. Дупката заради мачовете с националните отбори, представлява голям трус за играчите, тъй като те попадат под голямо напрежение”, продължи Венгер.

„От много голямо значение ще е способността ни да се настроим за мачовете на клуба – това ще е и решаващото за съботната среща. Ако искаме да побеждаваме, ще трябва да се справим с този проблем, но и от Тотнъм ще изпитат такива затруднения заради някои от състезателите си”, посочи още французинът.

Мартин Йол е под напрежение в момента. Всеки един мениджър иска да работи на спокойствие, но това е почти не възможно. Все още е рано да се каже, кой ще се бори за титлата в Премиършип. Струва ми се, че Ливърпул ще е основен претендент. Считам, че ще е много интересна надпревара през целия сезон – след като тим като Астън Вила може да победи Челси, а Рединг може да измъкне хикс от Манчестър Юнайтед. За нас най-важни ще са мачовете срещу Тотнъм и разбира се, срещу другите три гранда в Англия”, завърши Венгер.