Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер назова пет имена на свои бивши играчи, които могат да го наследят начело на артилеристите - Тиери Анри, Стив Болд, Тони Адамс, Найджъл Уинтърбърн и Лий Диксън.

Венгер, който стана най-дълго служилият треньор в историята на топчиите, намекна, че може да сложи край на 13-годишния си престой в тима.

Много хора смятат, че когато той сдаде поста на мениджър, ще остане в клуба на друг пост. Тиери Анри пък обяви вчера, че смята един ден да се завърне в клуба от Северен Лондон.

Венгер заяви: „Мисля, че това може да се случи! Според мен, на някакъв следващ етап тук трябва да дойдат хора, които имат голямо влияние в клуба. Един ден аз ще трябва да спра и може би ще трябва да работя с тях.”

„Тиери обича играта. Дали обича да страда? Това точно трябва да покаже като мениджър. Но тук не става въпрос само за него. Аз мисля, че Булд, Адамс, Уинтърбърн и Диксън могат да бъдат мениджъри.”

„Дали те искат това? Първо, това трябва да бъде избора на техния живот. Да бъдеш мениджър е като да жертваш остатък от живота си. Не всеки е готов за такова нещо”, добави френският наставник.