Нападателят на Кьолн Лукас Подолски не се е подлагал на медицински тестове в базата на Арсенал. Това съобщи лично мениджърът на „топчиите“ Арсен Венгер, който е готов да приключи трансфера на играча в началото на идната седмица.

Предполага се, че англичаните ще платят на германския клуб около 11 млн. паунда за нападателя, а седмичната заплата по 4-годишният контракт на Подолски ще бъде 100 хил. паунда. Френският наставник на Арсенал обаче отрече тези твърдения на седмични си брифинг пред медиите.

Запитан за евентуалната сделка, Венгер отвърна: „Все още нищо не е направено. Той не е минавал медицински тестове при нас.“

До момента в Бундеслигата германският национал има отбелязани 16 гола в 20 мача, а тъй като договорът му с Кьолн изтича през юни 2013 г., цената му ще бъде значително по-ниска.

„Артилеристите“ искаха да купят Подолски още през януари, но футболистът реши да не прибързва с трансфера, тъй като имаше голяма вероятност да застраши мястото си националния тим на Германия за европейското първенство през лятото.