Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер може да се озове в изключително тежка ситуация през следващите дни. След като е на път да се раздели със своя капитан и водещ голмайстор Робин ван Перси, сега защитният вал на „артилеристите“ може да понесе тежък удар, тъй като Барселона проявява сериозен интерес към Лоран Кошчиелни.

Новият треньор на испанския гранд Тито Виланова приоритетно търси нов централен защитник заради дефицита на този пост при каталунците. През миналия сезон бившият наставник на отбора Пеп Гуардиола често се виждаше принуден да използва халфовете Серхио Бускетс и Хавиер Машчерано като бранители.

Цел номер едно пред „блаугранас“ бе Тиаго Силва от Милан, но вчера той подписа с Пари Сен Жермен за 5 години, а ограничения бюджет на Барса е накарал Виланова да се оглежда за други варианти.

Макар че изкара колеблива първа година на „Емирейтс“, през миналия сезон 26-годишният Кошчиелни бе сред най-постоянните играчи на Арсенал и сформира солиден тандем с Томас Вермаелен в центъра на отбраната.