Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер нападна ръководството на френския футбол, като обвини босовете за кошмарните контузии на Тиери Анри в последно време.

Звездата на „артилеристите” ще отсъства пет месеца заради проблеми с адукторите и контузии в стомашната област.

Венгер заяви, че Анри е бил пре-употребен от селекционера на Франция Раймон Доменек.

Анри е играл в седем международни срещи за „петлите” този сезон – три от тях приятелски. И той е бил на терена във всички тези мачове, без един, по 90 минути.

Венгер вярва, че именно това претоварване с футбол се е отразило на 29-годишния нападател.

„Мисля, че той е използван много неправилно след Световното първенство. След финала аз му дадох почивка до началото на август. Тогава той започна подготовка с нас. Оставих го извън състава и за квалификациите за Шампионската лига. Но ето, че от Франция го повикаха на 16 август, по-малко от две седмици, след като го пуснаха, и го накараха да играе цял мач.”

„Това бе приятелска среща, защо им трябваше да го мъчат 90 минути? Той е играл и във всеки друг приятелски двубой оттогава, независимо, че едва ходеше.”

„След Световното почти нямаше начин да откриеш някого от футболната федерация във Франция. Знаете ги французите!”

„Това определено не е най-добрият сезон за Тиери. Той ще е първият, който ще си го признае. Но трябва да ви припомня, че той изигра девет невероятни сезона преди този. Той ми се извини и заяви, че се чувства сякаш ни е предал. Но той не трябва да изпитва такива емоции, защото никой не може да се предпази напълно от контузии.”