Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер сподели, че изходът на първия двубой с Ливърпул ще определи и резултатите от следващите два, като добави, че предстоящите 12 дни ще бъдат най-тежките в кариерата му на треньор.

След двубоя днес, първи от четвъртфиналния сблъсък между двата тима в Шампионската лига, английските тимове ще се изправят един срещу друг и през уикенда, а точно след една седмица ще трябва да се проведе и реванша от ШЛ. По следващия уикенд, момчетата на Венгер ще играят и срещу Манчестър Юнайтед.

„Това ще бъде най-голямото предизвикателство откакто съм в Арсенал. Много вълнуващ момент е, момент на истина. Цял сезон работим, за да сме тук и сега”, заяви Венгер пред „Daily Mail”.

„Все още мисля, че имаме шанс да спечелим Висшата лига, но в този важен период, между дербитата с преките ни конкуренти, имаме и две много важни срещи в Шампионската лига. Според мен изходът от първия ни сблъсък с Ливърпул, ще окаже изключително голямо влияние върху другите ни мачове. Убеден съм, че можем да бием Ливърпул, Милан или който и да друг отбор в света”, добави френският спец.